De essentie van last mile bezorgen

12 januari 2021
Door Thomas

Hoe zou jij anno 2021 een pakketdienst neerzetten? Hoe maak je kans tegen titanen die onderling een prijsoorlog voeren? Hoe kan je nóg sneller zijn dat specialisten zoals in de snelgroeiende niche van dezelfde dag nog bezorgen? Hoe kan je toch kwaliteit bieden op zulke grote schalen? Uitdagingen die van zichzelf al lastig zijn en elkaar vaak ook polariseren.

Happy2thepoint is in de essentie gestart met een blank vel papier. Wij hebben ons eindeloos dergelijke vragen gesteld en onszelf uitgedaagd om te leren van alle lessen die de groten men hebben geleerd. De dingen die geld kosten hebben wij proberen te elimineren en aan de andere kant zijn wij nóg verder gegaan in de sterkten.

Wat wij zoal anders doen?

  • Fulfilment, next day en same day delivery onder 1 dak. Vaak zijn hier 4 of 5 verschillende bedrijven met iedere een eigen specialisme.
  • Een bezorgbusje bij Happy rijdt meerdere shifts op 1 dag. Hierdoor zijn minder busjes nodig in totaliteit.
  • De pakketjes die wij bij de webshops ophalen worden vaak gecombineerd met bezorgroutes. We rijden toch al in de buurt dus waarom zou er nog een lege auto langs moeten?
  • Wij hebben geen pakketbezorgers in dienst maar getrainde bezorgers die pakketjes overhandigen namens de webshops. Webshops kunnen zich onderscheiden en klanten binden waardoor zij meer omzet kunnen genereren.
  • Door het aantal hubs minimaal te houden en zeer precies te situeren blijven overhead kosten laag en worden zaken zoals “Voor 16;59 besteld, vanavond in huis” mogelijk.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van onze ideeën over pakketbezorging 2.0. We zullen altijd alle gewone dingen blijven bevragen.

Wat zijn voor jou dingen die ongewoon-gewoon zijn geworden in de last mile door de jaren heen?

Jouw webshop uniek maken?

Maak van een pakketbezorging een onvergetelijk én happy moment.
Overtref de verwachtingen van jouw klanten op unieke wijzen.
Happy zakelijk
12 januari 2021
De essentie van last mile bezorgen

Hoe zou jij anno 2021 een pakketdienst neerzetten? Hoe maak je kans tegen titanen die onderling een prijsoorlog voeren? Hoe kan je nóg sneller zijn dat specialisten zoals in de snelgroeiende niche van dezelfde dag nog bezorgen? Hoe kan je toch kwaliteit bieden op zulke grote schalen? Uitdagingen die van zichzelf al lastig zijn en […]

Lees meer
9 januari 2021
Waarom een pakketbezorger altijd een cadeautje zou moeten geven?

Wanneer ik een ondernemer zou vragen of hij/zij iemand aan zou nemen om het bedrijf te vertegenwoordigen zonder diegene ooit gesproken te hebben dan is het antwoord eigenlijk altijd hetzelfde. Wanneer ik er nog aan toe voeg dat diegene daarnaast ook nog 150 andere klanten per dag vertegenwoordigt dan word ik toch wel raar aangekeken. […]

Lees meer
rocketsmilehistory linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram