Ontvangen van je pakket

Track & Trace

Wij begrijpen dat je wilt weten hoe laat onze bezorger het pakketje komt brengen. Je ontvangt van ons een tijdvak 90 minuten zodra de chauffeur je pakket heeft ingeladen.

Track & trace

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Deze zal hieronder worden beantwoord. Onze happy klantenservicemedewerkers bezorgen je graag een antwoord op jouw vraag. Je contacteert ze heel eenvoudig via de livechat, e-mail of telefoon.

Hoe weet ik hoe laat ik mijn pakket krijg?

Wij begrijpen dat je wilt weten hoe laat onze bezorger het pakketje komt brengen. Je ontvangt van ons een tijdvak 90 minuten zodra de chauffeur je pakket heeft ingeladen. Onze chauffeurs vertrekken tussen 13:00 uur en 14:30 uur.

Wat doen jullie als ik niet thuis ben?

Als je niet thuis bent dan zal de bezorger meerdere buren vragen om het daar te mogen bezorgen. Mocht de bezorger alles geprobeerd hebben zonder succes dan komen we de volgende dag terug.

Kan ik het adres nog wijzigen?

Je kan het adres zonder problemen aanpassen! Neem zo snel mogelijk contact met ons op dan zal onze klantenservice de best mogelijke oplossing bedenken. Vaak bezorgen wij alsnog op dezelfde dag indien de situatie dat toelaat.

Kan ik mijn pakket bij een pick-up point ophalen?

Wij werken niet met pick-up points.

Mag iemand anders mijn pakket in ontvangst nemen?

Zolang het geen aangetekend pakket is mag iedereen op jouw adres het pakket aannemen.

Kan ik nog bijzondere instructies meegeven aan de chauffeur?

Zeker! Tot 1 minuut voor de bezorging kan je alle tips en tricks voor de bezorger doorgeven aan onze klantenservice. Zij staan in direct contact met onze bezorgers. Maar wees niet bang. Mocht de bezorger je deur niet kunnen vinden dan zal hij je altijd bellen.

Bezorgen jullie ook in het weekend?

Nog niet. Tot op heden bezorgen wij uitsluitend van maandag tot en met vrijdag.

Denken jullie bij het bezorgen ook aan het milieu?

Jazeker! Wij compenseren onze uitstoot 100% door iedere 2.000 kilometer die wij rijden een nieuwe boom te planten. Voor meer informatie kan je kijken op de site van onze partner Treesforall.nl
Staat je vraag hier niet bij? Onze happy klantenservicemedewerkers bezorgen je graag een antwoord op jouw vraag. Je contacteert ze heel eenvoudig via de klantenservice.

Milieu

Het is een van onze belangrijkste doelen om zo snel mogelijk CO2-vrij te zijn. Daartegenover staat dat wij onze uitstoot tenminste compenseren. Zo planten wij voor iedere 2.000 kilometer die onze bezorgers gezamenlijk rijden 1 boom in samenwerking met ‘Trees for All’. Lees alles over Trees for all.

© 2021 Happy2ThePoint B.V. Powered by SlimSocial