Zakelijk verzenden met Happy

Als bedrijf wil je niets liever dan blije klanten. Elk contactmoment maakt indruk, maar de laatste indruk blijft het langst hangen. Vaak is de pakketbezorging het laatste contactmoment tussen jouw bedrijf en jouw klanten en daarmee hét moment om het verschil te maken. Hoe tof zou het zijn als jouw klanten van onze happy bezorgers niet alleen jouw pakketje ontvangen, maar ook een dosis happiness? Als dat niet blijft hangen!

Premium service

Wij vinden het belangrijk om niet alleen bekend te staan om de unieke bezorging, maar dit ook ten allen tijden te bewaken. Groeien vinden wij natuurlijk belangrijk, maar niet zonder de genoemde punten te kunnen garanderen. Ons belangrijkste doel blijft immers opdrachtgevers, klant en medewerkers met een glimlach. We zullen daarom veel in contact zijn met onze klanten om pieken en dalen te kunnen verwerken.

98% Bezorggarantie

Wij hebben zoveel vertrouwen in onze happy bezorgers, dat wij altijd 98% bezorging garanderen. Lukt dit niet? Dan betaal je ook niet voor de bezorging van deze pakketten. Bovendien is iedere opdracht tot € 250 standaard verzekerd zonder kleine lettertjes.

Same day delivery

Vandaag besteld, vandaag in huis service voor uw webwinkel? Alle pakketjes komen uiterlijk om 11:00 binnen op ons sorteercentrum. Van 12.00 uur tot 22.00 uur gaan de happy bezorgers rijden. Bied je klanten een snellere bezorging dan ze verwachten. Cut-off tijd tot 10.00. Behaal tot 30% meer omzet uit je webwinkel door onze service aan te bieden. Overtref hun verwachtingen en zet je bedrijf in de kijker!
Tarieven

Koppeling met webshop

Momenteel bouwen wij aan een innovatief systeem met essentiële functie waarin jij eenvoudig jouw orders kunt plaatsen. Naast handmatige- en bulk upload via een eigen online omgeving, zijn ook verschillende koppelingen mogelijk. Volledig geautomatiseerd. 

Eigen busjes

Veilig en verantwoord de weg op gaan staat bij ons hoog in het vaandel. Alle busjes zijn nieuw besteld en uitgerust met verschillende opties. Natuurlijk denken wij ook aan de representatie. Onze busjes zijn voorzien van stickers waardoor wij opvallen en herkenbaar bij de klant voorrijden. 

Tevens rijden al onze busjes met gepaste trots rond met het logo van onze klanten, omdat we net zoveel geloven in onze opdrachtgevers als zij in ons. Dit doen we door magneetstickets op de bus te plakken. Hierdoor bezorgen wij niet alleen happiness en pakketjes, maar jou ook naamsbekendheid!

Flexibel

Wij staan altijd in contact met onze happy bezorgers en kunnen tot de laatste seconde alles aanpassen in ons systeem. Zo kunnen jouw klanten tot op het allerlaatste moment nog iets wijzigen of toevoegen aan hun bestelling, hoe fijn is dat! Adreswijziging? Geef het aan ons door, geen probleem! Wij streven ernaar op dezelfde dag nog te leveren.

Geen vaste contracten met opdrachtgevers
Wij doen er alles aan om jou als opdrachtgever happy te maken. Dat is voor ons het allerbelangrijkste! Daarom werken wij, buiten een standaard SLA, zonder contracten. Je zit bij Happy2thepoint dus nergens aan vast, behalve aan een gezonde dosis happiness natuurlijk 😊

Veelgestelde vragen

Waarom Happy 2 The Point?

Wij maken bezorgen weer leuk en bijzonder in plaats van stressvol en onzeker. Ons doel is om iedereen ‘Happy’ te maken. Niet alleen de klant die zijn/haar bestelling koestert maar ook net zo goed onze bezorgers, opdrachtgevers, buren, mede-weggebruikers, etc.

Waarom zitten mijn klanten op deze service te wachten?

Bij ons is de bezorger een ambassadeur en verlengstuk van jouw webshop. De meeste contactmomenten met een klant zijn gedurende de bezorging van een bestelling. Wij vinden het niet meer dan normaal dat een bezorger de waarden van jouw webshop vertegenwoordigt en de klantverwachting overtreft.

Zolang de naam van jouw onderneming geen onderwerp van gesprek is tijdens verjaardagsfeestjes zijn wij niet tevreden.

Wanneer bezorgen jullie?

Wij bezorgen van maandag t/m vrijdag. Onze bezorgers vertrekken om 12:00 vanuit ons centrale sorteercentrum. De laatste bezorging zal nooit later dan 21:00 plaatsvinden.
Door deze tijden kunnen wij enorm efficiënte routes maken.

Kan ik mijn pakket bij een pick-up point ophalen?

Wij werken niet met pick-up points. Wij willen graag direct contact hebben met jou als ontvanger. Alleen dan kunnen we de verwachtingen overtreffen

Zit ik ergens aan vast?

Wij werken zonder vaste contracten. Wij werken in goed overleg samen met onze klanten waarbij een duurzame relatie centraal staat waarin iedereen ‘happy’ is. Daarbij horen geen kleine lettertjes; uitsluitend een transparante SLA.

Hoe kan ik mijn webshop koppelen?

Het online portaal is volledig door ons ontwikkelt waardoor het volledig aansluit op onze waarden en eisen. Iedere klant krijgt een eigen inlog-omgeving waarin alle informatie terug te zien is.

Het inschieten van jouw zendingen kan op 4 manieren:

  • handmatig per individuele zending;
  • bulk via een CSV-bestand;
  • via een standaard webhook/API koppeling;
  • via een custom API.
  • via WooCommerce plugin

Bekijk alle mogelijkheden om je webshop/bedrijf te koppelen.

In de toekomst blijven wij ook volop inzetten in verdere ontwikkeling van ons systeem.

Wat houdt 98% bezorggarantie in?

Bij meer dan 50 zendingen per dag garanderen wij minimaal 98% jouw zendingen te bezorgen. Zo niet, dan bezorgen we die bezorging(en) gratis.

Wat kost de service?

Ons netwerk is fundamenteel anders neergezet dan concurrenten waardoor wij enorm efficiënt kunnen bezorgen. Ook kunnen wij beloftes doen op o.a. verlies, schade, klantentevredenheid, service en bezorg percentages die anderen niet evenaren.  Deze all-in prijzen zijn gebaseerd op het totaal aantal zendingen per week. Bekijk de tarieven

Klantenservice

Vanaf het moment dat een zending is aangemeld bij ons kunnen consumenten bij ons terecht met alle vragen. De klantenservice kan ten allen tijden zien waar een zending zich bevindt en zal altijd met de klant meedenken hoe zij snel en goed geholpen kunnen worden.

Milieu

Het is een van onze belangrijkste doelen om zo snel mogelijk CO2-vrij te zijn. Daartegenover staat dat wij onze uitstoot tenminste compenseren. Zo planten wij voor iedere 2.000 kilometer die onze bezorgers gezamenlijk rijden 1 boom in samenwerking met ‘Trees for All’. Lees alles over Trees for all.

Verzenden met Happy?

Benieuwd wat Happy 2 The Point voor jouw bedrijf kan betekenen?
Vul onderstaand formulier in en onze afdeling verkoop neemt vrijblijvend contact met je op. Direct contact? Bel ons 085 130 6420.
© 2021 Happy2ThePoint B.V. Powered by SlimSocial